Rødderne – Korpsets Voksenarbejde

Kr Himmelfart 2019

Kr. Himmelfartsdagene – den 30. maj til 2. juni 2019

Uforglemmelige dage i Vest

Årets Kristi-Himmelfarts tur var i år henlagt til det vestjyske, hvor Danhostel i Lønne (tidligere Lønne Højskole) var udgangspunktet for programmet, som Carsten og Birthe havde sammensat.

Torsdag efter velkomsten var vi på tur i biler/cykler til Nymindegab Museum, hvor vi fik en grundig orientering om billederne, der var malet i området, og som viste egnens historie gennem tiden. Derpå gik turen til Esehusene ved fjorden, og turen sluttede i klitterne ved Vesterhavet.

Fredag var der afgang i biler til Tipperne, hvor vi nød den fantastiske natur med de store vidder. Herefter gik turen til Hvide Sande, hvor der var sammensat et stort program med en lokal guide. Frokosten blev indtaget i Fiskeriets Hus (museum), hvorefter byen blev besigtiget fra “Troldebjerget”, slusen (der regulerer vandstanden/saltindholdet i Ringkøbing Fjord) og “Blåtårn”.

Filsø udsigtstårn, hvorfra der bl.a. kunne ses krondyr.

Egekrattet i Kærgård Plantage blev besigtiget fra et udsigtspunkt. Hjemturen var via Henne Strand, Houstrup Strand og langs klitterne (uberørt natur) tilbage til Nymindegab/Lønne.
Hver aften var der aftenhygge med forskellige indslag, herunder orientering om fremtidige arrangementer.

Søndag sluttede med gudstjeneste i Lønne Kirke, hvorefter der var tid til at sige farvel og takke hinanden for et godt fællesskab.

En stor tak til arrangørerne for planlægningen og et vellykket stævne.
Jonna og Kristian Assenholt, Esbjerg.